ЈКП „Чистоћа“ пере и дезинфикује контејнере и контејнерска места

Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ Нови Сад организовала је акцију интензивног прања и дезинфекције контејнера и контејнерских места на територији целог града и приградских насеља.

У току ванредног стања, све наше чистилице и цистерне за прање улица, користиће у свом раду средство за дезинфекцију које нам је уступило ЈКП „Водовод и канализација“.

Обавештавамо суграђане и да ће наредних дана, без обзира на ванредно стање, екипе Службе за сакупљање и транспорт отпада радити по редовном програму рада.

Неће бити кашњења, нити застоја, отпад ће се у Новом Саду односити једнаком динамиком као и у свакодневном режиму. Служба јавне хигијене радиће такође редовно.

ЈКП „Чистоћа“ Нови Сад апелује на све наше суграђане да смеће не остављају поред контејнера и да нам тако помогну да одржавамо град чистим и безбедним. Због лакшег и безбеднијег одлагања смећа поклопци на свим подземним и надземним контејнерима ће бити или скинути, или фиксирани у отвореном положају, како не би морали да се додирују рукама.